Kosten vochtwering

Je huis is een van de zaken waar je een hoop geld aan uitgeeft. In eerste instantie doe je er natuurlijk van alles aan om je huis te verfraaien. Je werkt het schilderwerk regelmatig bij en ook de muren behangen en schilderen is een klus die je eens in de zoveel jaar uitvoert. Jij zal niet de eerst klusser zijn die oude lagen behang van zijn muur afschraapt en er achter komt dat het behang steeds vochtiger wordt naar mate je meer lagen weghaalt. Op dat moment kom je tot de ontdekking dat jouw woning een vochtprobleem heeft. Wanneer je dan nog verder op zoek gaat zal je er waarschijnlijk achter komen dat je meerdere uitingen van een vochtprobleem in je huis hebt. Zo zal je waarschijnlijk schimmelvlekken in het plafond bij je badkamer of bij je keuken hebben zitten, en ook moet je hoogstwaarschijnlijk je kachel steeds harder stoken om geen onaangenaam kil huis te hebben. Deze kosten en deze problemen met vocht kan je eenvoudig voorkomen door aan vochtwering te doen.

Vochtwering kan je het beste aanpakken bij de bron; eerst de boosdoener vinden en aanpakken, dan verder gaan met de symptoombestrijding. Natuurlijk wil jij nu weten wat vochtwering eigenlijk moet kosten. Het zijn namelijk van die extra uitgaven waar jij niet op zat te wachten. We hebben de kosten voor vochtwering voor je op een rijtje gezet, zodat jij weet waar je aan toe bent wanneer je aan vochtwering gaat doen.

Hoeveel kost vochtwering

Vochtwering is een klus die je het beste kan uitbesteden aan de expert. Er wordt namelijk gewerkt met schadelijke stoffen waarmee jij niet in contact wil komen en die je ook absoluut niet wil inademen. Een professional zal zich goed wapenen voordat hij het vocht in jouw woning te lijf gaat. Aan die werkzaamheden van de vochtbestrijder zit wel een prijskaartje vast. Die werkzaamheden zullen doorgaans in je kelder of kruipruimte plaatsvinden maar ze kunnen ook elders in je huis plaatsvinden wanneer het vochtprobleem al naar die ruimtes begint door te dringen.

Welke vochtweringsmethode Per welke eenheid zijn de kosten berekend Hoeveel zijn de kosten per eenheid, inclusief arbeidsloon maar exclusief BTW
Waterdichte injecties Per vierkante meter 50 euro
Drukvaste vochtschermen Per vierkante meter 65 euro
Kimverstevigingen Per vierkante meter 40 euro

 

 • Een professional zal eerst altijd op zoek gaan naar de oorzaak van het vocht. Vocht in de kelder is geen oorzaak, maar wel een symptoom. Het vocht in de kelder zal binnen komen via een scheur in de muur, of via een gesprongen waterleiding in de kelder. Daarna kan het vocht niet meer weg dus het zal blijven staan in de kelder.
 • Vocht in de muur is een ander probleem. De vochtbestrijder zal in dat geval eerst moeten kijken waar het lek is, en dit lek dichten voordat hij verder kan gaan met vochtwering. Deze zaken worden allemaal per uur berekend. Het uurloon van de vochtbestrijder is iets wat je zelf kan afspreken met de professional.

Hoe is de prijs van vochtwering opgebouwd

De prijs van vochtwering is afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt wanneer je afspraken maakt met de vochtbestrijder. Deze keuzes hebben we voor je op een rijtje gezet.

 • Is de oorzaak van het probleem al gevonden. Wanneer dat zo is zal de vochtwering kunnen plaatsvinden wanneer het vocht is weggehaald uit de aangedane ruimte. Een vochtige kelder of kruipruimte moet eerst worden leeggepompt voordat de vochtwering kan plaatsvinden. Is de oorzaak nog niet gevonden dan moet daar eerst werk van worden gemaakt. Anders heeft symptoombestrijding geen enkele zin.
 • Is het probleem een verzekeringskwestie. Soms is een vochtprobleem niets anders dan een verzekeringskwestie. Wellicht heb je via je opstalverzekering recht op vergoeding van deze kosten. Heb je het huis onlangs gekocht en zat het probleem er duidelijk al ten tijde van de oude eigenaren dan kan je de kosten die jij moet maken doorgaans verhalen op de oude eigenaren van de woning; je spreekt dan van een verborgen gebrek.
 • Wanneer je aan vochtwering in je muur gaat doen; welke methode kies je. Er zijn veel methodes beschikbaar om aan vochtwering gaat doen. De ene methode is bewerkelijker dan de andere en zal dan ook meer kosten. Je kan kiezen uit de volgende methodes wanneer je een professional inhuurt voor vochtwering:
 • Lage drukinjecties
 • Hoge drukinjecties
 • Binnen afdichting
 • Buiten afdichting
 • Vochtschermen
 • Kimverstevigingen
 • Kiminjecties
 • Plaatselijke waterstop
 • Doorvoerafdichtingen

Praktische besparingstips

Vochtwering is een prijzige kwestie. De vochtbestrijder maakt behoorlijk wat manuren om jouw huis goed te beschermen tegen optrekkend vocht en daar hangt een prijskaartje aan vast. We geven je dan ook een paar handige besparingstips en om je voordeel mee te doen.

 • Vochtwering is een investering die zichtzelf terugbetaalt. Een huis waar vocht vrij spel heeft is een enorme kostenpost voor de eigenaar. Vanaf het moment dat je vochtwering laat aanbrengen zal je automatisch minder hoeven te gaan stoken. Een geïmpregneerde muur zal bovendien veel minder warmteverlies opleveren. De kosten van vochtwering verdienen zichzelf dus weer terug; het is een investering.
 • Ga voor kwantumkorting. Heb jij een vochtprobleem dan is de kans groot dat je buren dit ook hebben. Spreek af dat jullie samen een vochtbestrijder inhuren zodat jullie de voorrijkosten, de opstartkosten en de kosten van de apparatuur van de vochtbestrijder kunnen delen.
 • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier van besparen op de kosten van vochtwering is het opvragen van offertes. Ook wanneer het water al letterlijk op je muren staat heb je gelegenheid om met één muisklik op onderstaande button vrijblijvende offertes op te vragen. Je kan een behoorlijk percentage besparen op de rekening van een vochtbestrijder.

Wat kost een vochtbestrijder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.