Kosten muren vochtig

Een ouder huis heeft zijn charme. Wanneer jij in een al wat ouder huis woont heb je waarschijnlijk bewust die keuze gemaakt. Een ouder huis straalt warmte uit naar de eigenaren, en het is een woning die eigenlijk alleen maar mooier wordt naar mate hij ouder wordt. Toch komt ouderdom met gebreken. Dit is niet alleen zo bij mensen, maar absoluut ook bij huizen. Eén van die problemen die je bij oudere huizen nogal eens tegenkomt is het probleem van vochtige muren. Vochtige muren zijn een probleem wat behoorlijk vaak wordt onderschat. Bewoners zijn geneigd om te denken dat het vocht te maken heeft met het seizoen waarin ze zitten. De herfst zorgt nu eenmaal voor meer vocht in huis; wanneer het zomer wordt zal dit vocht wel weer wegtrekken is dan de gedachtegang.
Deze gedachte is een vorm van je kop in het zand steken en het echte probleem negeren. Wanneer vocht eenmaal je huis binnendringt is het namelijk zaak dat je heel snel ingrijpt. Wanneer je dit achterwege laat zal het probleem alleen maar groter worden en de gevolgen van de vochtproblematiek in je huis zullen alleen maar ernstiger worden. Het beste is dan ook om dit probleem van vochtige muren aan te pakken. Wanneer jij ook last hebt van vocht in je huis, en wanneer je korte metten wil maken met de gezondheidsproblemen die je hierdoor krijgt zoals luchtwegklachten en een hogere vatbaarheid voor virussen zal je waarschijnlijk nog liever vandaag dan morgen een vochtbestrijder willen inhuren. Het is een goede zaak om je eerst even in te lezen in wat een vochtbestrijder je ongeveer zal gaan kosten.

Hoeveel kost het om het vocht uit mijn muren te halen

Optrekkend vocht kan je pas het beste bestrijden wanneer je weet waar het vocht precies vandaan komt. Komt het vocht vanuit de kelder of kruipruimte omdat daar water in staat, dan moet je eerst kijken hoe dat water daar is gekomen. Is het een bouwkundig probleem, dan zal je jouw kelder moeten behandelen met een vochtwerend product waardoor het vocht je kelder niet meer binnen kan komen. Is het probleem een gesprongen waterleiding in je kelder dan zal je dat probleem eerst moeten laten verhelpen voordat je jouw kelder gaat behandelen met een vochtwerend product. Een vochtplek in je muur die op een willekeurige andere plaats zit kan zomaar het gevolg zijn van een kapotte waterleiding in je muur. Deze waterleiding moet eerst worden gerepareerd voordat je de symptomen van dit probleem gaat bestrijden. We zullen je nu een aantal methodes noemen die mogelijk zijn wanneer je vocht uit je muren wil halen en wanneer je de muren van je huis wil beschermen tegen optrekkend vocht.

Welke methode van vochtbestrijding Wat houdt het in Wat is de prijs Per welke eenheid is de prijs opgebouwd
Muren onderkappen Deze methode is redelijk drastisch. Er wordt een waterkering onder het huis aangelegd. Er komt veel breekwerk aan te pas en het wordt dan ook vaak gedaan bij renovaties 70 euro Per lopende meter
Muren injecteren Via gaatjes om de 10 centimeter wordt vochtwerend middel in de muur geïnjecteerd. Hardnekkig vocht wordt op deze manier een halt toegeroepen 120 euro Per lopende meter
De gevel impregneren Met een speciaal impregneermiddel wordt de gevel behandeld. Dit gebeurt meestal van buitenaf. De vloeistof is onzichtbaar en beschermt de gevel tegen vocht van buitenaf. 15 a 20 euro Per vierkante meter
Een kelder dichten De keldermuren worden waterdicht gemaakt waardoor er geen water meer in kan binnendringen. Er wordt gebruik gemaakt van drainage of het bekuipen van de kelder zelf Tussen de 4050 en 10050 euro Voor de hele kelder, prijs is afhankelijk van de grootte van de kelder en de oorzaak van het vochtprobleem.

 

  • Als je handig bent aangelegd. Een heel enkele klus om het vocht uit je muren te halen kan je zelf nog wel doen. Bedenk wel dat bij een aantal werkzaamheden gevaarlijke stoffen worden gebruikt of schadelijke gassen vrijkomen. Je zal dan ook het liefste dit soort werkzaamheden aan de professional overlaten.

Hoe is de prijs samengesteld

De prijs van vochtwering is samengesteld aan de hand van een aantal keuzes die je maakt wanneer je overgaat tot verwijdering van het vocht uit je muren. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Weet je al wat de oorzaak van het probleem is. Wanneer dit zo is zal eerst de oorzaak moeten worden aangepakt voor je de symptomen kan gaan bestrijden. De oorzaak van het probleem kan iets kleins zijn zoals een lekkende waterleiding in de muur, waarbij het lek eerst moet worden opgespoord, maar ook een bouwtechnisch mankement waarbij de woning verkeerd is gebouwd vergeleken met het grondwaterniveau. Ook poreuze muren zullen eerst moeten worden aangepakt voordat je de symptomen gaat bestrijden. De bron moet je immers eerst sluiten.
  • Keuze 2: Welke methode ga je hanteren om het probleem een halt toe te roepen. Komt het vocht van buitenaf, dan kan je volstaan met de redelijk betaalbare methode van het impregneren van je muren. Komt het vocht van binnenuit dan zal je extra ventilatiemogelijkheden in je huis moeten gaan plaatsen zoals ventilatieroosters en een airco om de lucht schoon en droog te krijgen.

Handige besparingstips

Vocht uit je muren halen kan een prijzige aangelegenheid zijn. We geven je dan ook graag wat handige besparingstips.

  • Vocht weren is een vorm van isolatie die zichzelf terug verdient. Een muur zo behandelen dat vocht er geen grip meer op heeft is een vorm van isolatie. Doordat je nu minder hoeft te stoken om je huis warm te krijgen verdient deze vorm van isolatie zichzelf door de loop der jaren weer terug.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te bezuinigen wanneer je vocht uit je muren wil gaan halen is het opvragen van offertes. Hierdoor bespaar jij met één muisklik op de onderstaande button direct een aanzienlijk bedrag op de rekening van de vochtbestrijder.

 

Wat kost een vochtbestrijder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.