Kelderafdichting

Wanneer je er voor hebt gekozen om een oudere woning te kopen die over een kelder beschikt is de kans niet onbestaande dat je te maken zal krijgen met vochtproblemen. Doorslaand vocht in de kelder is een groot probleem die vaak lange tijd onopgemerkt blijft. Het voorzien van een kelderafdichting op voorhand is bij oude woningen doorgaans niet gebeurd. Dit zorgt er voor dat de kans bestaat dat vocht zich langs de buitenzijde een weg kan banen door de muren van de kelder. Eenmaal de kelder is gerealiseerd is het uiteraard niet meer mogelijk om een afdichting langs de buitenzijde aan te brengen. Aan de binnenkant van de kelder is dat evenwel wel het geval. Wil je graag meer te weten komen over de mogelijkheden en de kosten die kelderafdichting met zich meebrengt? Ontdek er dan snel alles over in dit artikel!

Hoeveel kost een kelderafdichting?

Het voorzien van een kelderafdichting aan de buitenzijde is in principe altijd het eenvoudigst. Bijgevolg zijn hier dan ook de laagste kosten aan verbonden. Het voorzien van een kelderafdichting bij een bestaande kelder gebeurt niet langs de buiten-, maar wel aan de binnenkant. Dit zorgt dus ook voor iets meer overlast. Voor het realiseren van een kelderafdichting dient steeds rekening te worden gehouden met een prijskaartje die is gelegen tussen de 1000 en 2000 euro. De exacte kostprijs die in rekening wordt gebracht is evenwel afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij onder andere aan de oppervlakte van de kelder en de ernst van het vochtprobleem. Soms kunnen aanvullende werkzaamheden immers noodzakelijk zijn.

Kelderafdichting aan de binnenkant aanbrengen

Het realiseren van een kelderafdichting aan de binnenkant kan op verschillende manieren gebeuren. Wanneer er sprake is van een gemetselde wand kan het bijvoorbeeld voldoende zijn om met een effectief vlaksgewijs systeem toe te passen. Bij betonnen constructies wordt er over het algemeen gekozen voor een afdichting door middel van betoninjectie. Deze vindt plaats ter hoogte van de naden en de dilataties. Het voorzien van een kelderafdichting lijkt op het eerste zicht misschien relatief eenvoudig, maar toch is het werk voor echte vakmensen. Probeer bijgevolg dus bij voorkeur niet zelf om dit te realiseren. De kans is groot dat je niet het gewenste resultaat bereikt waardoor je op het einde van de rit een hogere kostprijs zal moeten betalen. Realiseer je een nieuwbouw, dan wordt het wel aangeraden om de kelderafdichting aan de buitenkant van de kelder te voorzien. Op deze manier kunnen vochtproblemen in de kelder op zeer eenvoudige wijze worden voorkomen.

Wat kost een vochtbestrijder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.