Kosten vochtbestrijding

kosten vochtbestrijdingWanneer je te maken hebt met vocht in je woning zal je merken dat er op de markt verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden om dit probleem aan te pakken. De exacte oplossing waar gebruik van zal worden gemaakt is evenwel altijd afhankelijk van verschillende factoren. Welk probleem ligt er bijvoorbeeld aan de oorzaak van het vocht en om welke type vocht gaat het precies? Is er bijvoorbeeld sprake van doorslaand of optrekkend vocht? De manier waarop dit probleem wordt aangepakt kan aanzienlijk verschillen waardoor het zeer belangrijk is om eerst te achterhalen hoe het vocht wordt veroorzaakt.

*Tip:

→ Wat kost een vochtbestrijder? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale vochtbestrijders.

Wat is de gemiddelde kostprijs?

Type  Gemiddelde  prijs
Optrekkend vocht +- 770 euro
Doorslaand vocht +- 870 euro
Kelderafdichting +-  2.100 euro

Preventiekosten

Met onderstaande informatie kom je erachter wat de kosten van vocht preventie zijn.

Vochtwerend, gebitumeerd vlies 2 à 2,50 euro per meter
Plymeerbitumen 2,50 à 3,50 euro per meter
Roofing 300 in mortelbed 4 à 5 euro per meter
Afdichting binnenzijde woning 50 à 55 euro per meter
Afdichting buitenzijde woning 80 à 90 euro per meter
Aanbrengen van Waterdicht membraam 110 à 125 euro per meter


Impregneren, zeer voordelig

Wanneer je in je woning te maken hebt met doorslaand vocht is het laten impregneren van de buitenmuur ten allen tijde zeer interessant. Door het impregneren wordt er als het ware een extra laag op de muur aangebracht die er voor zorgt dat alle poriën in de muur worden gedicht. Op deze manier kan het vocht van buitenaf zich geen weg meer banen naar de binnenkant van de woning. Het impregneren van de buitenmuur werkt niet alleen bijzonder efficiënt, daarnaast is er ook nog eens slechts een beperkte kostprijs aan verbonden. Impregneren is bijvoorbeeld reeds mogelijk voor een prijs vanaf ongeveer 6 à 7 euro per vierkante meter. Let wel, de prijzen die voor impregneren in rekening worden gebracht kunnen zeer aanzienlijke verschillen vertonen. Een vergelijking uitvoeren is dan ook zeer belangrijk.

Vochtbestrijding hoeft zeker niet duur te zijn

Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk, het is absoluut een fabeltje dat het bestrijden van vocht in huis een zeer dure kwestie is. Het klopt inderdaad dat veel afhankelijk is van het type vocht en de ernst van de situatie, maar in het merendeel van de gevallen kan er een financieel zeer toegankelijke oplossing worden aangeboden. Impregneren is dus in ieder geval mogelijk tegen een zeer zachte prijs, maar er is meer. Vaak worden vochtproblemen namelijk veroorzaakt door een gebrek aan ventilatie in huis. Het vaker openzetten van een raam in bijvoorbeeld de badkamer of het voorzien van ventilatieroosters kan dit probleem reeds min of meer oplossen. Bovendien zijn dit oplossingen die je nauwelijks geld kosten. Het mag dus duidelijk zijn, heb je te maken met vocht in huis, maar wil je er niet meteen iets aan doen omdat je vreest dat vochtbestrijding handenvol geld kost? Dan hebben we je hopelijk inmiddels gerust kunnen stellen! Zie ook: impregneren.

De kostprijs van injecteren en schimmel bestrijding

De duurste vorm van vochtbestrijding is injecteren. Wanneer er sprake is van optrekkend vocht heeft impregneren uiteraard geen zin. Dan moet er een speciale, vochtwerende gel in de muur worden geïnjecteerd die het opstijgende vocht een halt toeroept. Voor het injecteren van een muur wordt doorgaans een kostenplaatje in rekening gebracht van tussen de 100 à 200 euro per vierkante meter. Het grote prijsverschil gaat schuil in het aantal muren die geïnjecteerd dienen te worden, maar ook onderling tussen de verschillende bedrijven zijn er prijsverschillen merkbaar. Wanneer het vocht uiteindelijk heeft gezorgd voor het ontstaan van een schimmel dient er schimmel bestrijding te worden ingeschakeld. Dit kan je in principe zelf doen, maar vooral wanneer het probleem zich heeft gemanifesteerd is het aan te raden om een beroep te doen op een professioneel bedrijf. Zelf schimmel bestrijden kost je doorgaans zo’n 7 euro per fles. De prijs die door de professionele firma in rekening wordt gebracht is altijd maatwerk.

Besparen op kosten vochtbestrijding

Hoewel vochtbestrijding dus zeker niet altijd een dure kwestie hoeft te zijn moet het toch gezegd dat er verschillende mogelijkheden op de markt terug te vinden zijn om extra te kunnen besparen. De beste mogelijkheid om te besparen op de kosten die vochtbestrijding met zich meebrengt is evenwel vergelijken. Het vergelijken van de offertes tussen verschillende bedrijven die zijn gespecialiseerd in vochtbestrijding zorgt er voor dat je in ieder geval steeds kan rekenen op de best mogelijke prijs!

Wat kost een vochtbestrijder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.