Subsidie vochtbestrijding

Ondanks het feit dat vochtbestrijding in principe lang niet altijd gepaard gaat met een stevige kostprijs (veelal is dat zelfs helemaal niet het geval) is het wel zo dat het merendeel van de mensen op zoek gaan naar een mogelijkheid om een eventuele subsidie of premie te ontvangen. Op het eerste zicht lijkt dat misschien onmogelijk te zijn, maar niets is minder waar. In België kunnen er voor het uitvoeren van vochtbestrijding verschillende subsidies of premies worden verkregen. Wij zetten ze graag even voor jou op een rijtje.

Subsidie vanuit de Vlaamse overheid

In eerste instantie kan je onder bepaalde voorwaarden rekenen op tussenkomst in de kostprijs van je vochtbestrijding door middel van de subsidie die door de Vlaamse overheid wordt toegekend. In principe is het niet meteen een echte subsidie, maar eerder een soort van renovatiepremie. Om recht te hebben op deze premie dienen de volgende voorwaarden te worden ingelost:

  • De werkzaamheden die uitgevoerd worden ter renovatie van de woning dienen samen goed te zijn voor een bedrag van ten minste 10.000 euro excl. BTW.
  • De woning dient minimaal 25 jaar of ouder te zijn en moet zich in het Vlaams gewest bevinden.
  • De factuur mag in geen geval ouder zijn dan 3 jaar.
  • In de voorbije 10 jaar mag er geen renovatiepremie zijn aangevraagd en verkregen.
  • Het inkomen van de aanvrager dient te voldoen aan bepaalde voorwaarden die afhankelijk zijn van situatie tot situatie.

In principe komen nagenoeg alle mogelijkheden op vlak van vochtbestrijding in aanmerking voor het de renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Het betreft hier dus zowel het waterdicht maken van een kelder als het impregneren van een gevel.

Subsidies toegekend door de gemeente

Los van de premie die kan worden toegekend door de Vlaamse overheid is het eveneens mogelijk dat de gemeente waarin je woonachtig bent een bepaalde financiële tegemoetkoming voorziet bij vochtbestrijding gerelateerde werkzaamheden. De hoogte van de subsidie evenals de voorwaarden die er aan verbonden zijn, zijn evenwel afhankelijk van gemeente tot gemeente. Met andere woorden, voer altijd een vergelijking uit of ga te rade bij je gemeente en vraag de geldende voorwaarden op. In ieder geval, door handig gebruik te maken van de subsidies en premies die worden aangeboden kan je er zomaar voor zorgen dat de kostprijs die voor vochtbestrijding in rekening wordt gebracht aanzienlijk kan worden beperkt. Op deze manier kan je nog een aardig bedrag vrijhouden voor eventuele andere renovatiewerkzaamheden die aan je woning uitgevoerd moeten worden.

Wat kost een vochtbestrijder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.