Muur injecteren

Wanneer er sprake is van optrekkend vocht zal het impregneren van de muur of gevel in kwestie geen sluitende oplossing bieden. Bij optrekkend vocht moet je er dan ook voor kiezen om de muur of gevel in kwestie te injecteren. Optrekkend vocht is een vervelend probleem dat vooral optreedt bij oudere huizen. Een verkeerde bouwtechniek ligt hier doorgaans van aan de basis. Door het injecteren van een muur met behulp van een vochtwerend product is het mogelijk om het optrekkend vocht een halt toe te roepen. Heb je eveneens te maken met optrekkend vocht in je woning en wil je dit probleem graag op constructieve wijze oplossen? Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over het injecteren van een muur.

Wat is injecteren precies?

Zoals de naam reeds enigszins laat vermoeden wordt er bij een muur injecteren gebruik gemaakt van een gel die in de muur wordt ingebracht. Deze gel zorgt er voor dat het vocht dat optrekt een halt toegeroepen wordt. Om dit te kunnen realiseren dienen er gaten in de binnenste muur te worden gemaakt. De gaten bevinden zich net boven de vloerpas en beschikken over een tussenafstand van zo’n 10 centimeter. Het zijn deze gaten die nadien worden gevuld met vochtwerende gel. In principe is een muur injecteren dus zeer eenvoudig.

Hoeveel kost een muur injecteren?

Er wordt vaak gedacht dat het injecteren van een muur veel geld kost. In de praktijk is dat evenwel niet het geval, in tegendeel. Toch dient er rekening mee te worden gehouden dat de kostprijs die voor een muur injecteren in rekening wordt gebracht afhankelijk is van verschillende factoren. We onderscheiden bijvoorbeeld het aantal muren in de woning die te kampen hebben met vocht. Hoe meer muren er moeten worden behandeld, des te hoger de kostprijs uiteraard zal uitvallen. Daar komt bij dat steeds meer mensen er voor kiezen om hun muren zelf te injecteren. Ook hier gaat een verschil in prijs in schuil.

Wanneer je er voor kiest om een beroep te doen op een professioneel bedrijf zal je er rekening mee dienen te houden dat de prijs voor een muur injecteren al snel in de richting van de 100 à 200 euro per vierkante meter gaat. Deze prijs is exclusief BTW. Kies je er voor om je muren zelf te injecteren? In dat geval zal de prijs ergens rond de helft van het normale bedrag komen te liggen. Het uurtarief van de vakmannen valt dan immers weg.

Wat kost een vochtbestrijder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.